Българските атлети завоюваха титла и общо пет медала на Балканският шампионат

...
Българските атлети завоюваха титла и общо пет медала на Балканският шампионат
Коментари Харесай

Пловдивчанката Радина Величкова е балканска шампионка на скок дължина

Българските спортисти завоюваха купа и общо пет медала на Балканският шампионат за юноши и девойки под 18 години, който се организира в Сивас, Турция на 2 септември.
Прочетете още
Радина Величкова победи безапелационно на скок дължина с 6.29 и зае второто място на 100 м с 11.52 (2.7). 15-годишната пловдивчанка отстъпи единствено на Вита Пенезич (Хърватия) и то единствено с една стотна от секундата – хърватката финишира за 11.51. Времето на Величкова щеше да е нов народен връх, само че попътеният вятър бе по-силен от допустимото за формален резултат. Рекордът за девойки под 18 години към този момент остава 11.5 на Вяра Георгиева от 1994-а.

Ирен Саръбоюкова зае второ място на коронната си дисциплинираност скок височина с резултат – 1.77 и единствено Марина Ковтунова (Украйна) е бе по-добра от нея с 1.80. Успоредно със скока на височина Ирен се състезаваше и на скок дължина, където записва 6.03 за бронза. Резултатът й щеше да бъде персонален връх, в случай че още веднъж не бе попътния вътър над допустимото – 2.7 м/с.

Пловдивчанката Петя Бозукова пък взе другият бронзов орден за България с резултат 12.31 на троен скок.

Отлично се показаха и Димо Андреев – чук (5 кг) – 68.68 и Михаела Иванова – троен скок – 12.16, които заеха четвъртите места в техните дисциплини.

Шампионът на десетобой и народен рекордьор на седмобой в зала за тази възраст Момчил Поптолев победи в първата серия на 400 м с персонален връх – 49.73 и се класира на шесто място в общото класиране като остана на 0.73 сек. от бронзовия орден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР